O kendi başına daha güçlüydü kendi sağduyusu onu öyle iyi ayakta tutuyordu ki,acıları ne denli şiddetli ve ne denli tazeyse kararlılığı o denli sarsılmaz,neşeli görünümü o denli değişmezdi.
Jane AUSTEN-Akıl ve Tutku

10 Şubat 2011 Perşembe

BAŞIMA NELER GELDİ SİZE DİYEMEDİM

İşte bu!.Yapmak istediğim,korktuğum,korkutulduğum ama hep yapmak isteyeceğim ve yapacağım.Gülcan ÖZCAN'ın kaleminden.((oda tv'den aldım)) Seyyah ruhlular için.)

Tanımadığım sesler arasında birden çok iyi tanıdığım bir ses duyuyorum… Annemin sesi kulaklarımda çınlıyor,
“Gitme kızım, bu yaşta ne işin var senin oralarda? İşinden istifa etme bu kadar işsizlik varken” Cevap veriyorum; “22 yaşımdayken de çok gençsin, yapamazsın, vakit kaybetme gir bir işe çalış” demiştin.
“Bütün paranı gezmeye harcıyorsun, kır dizini otur, biriktir paranı, sonra yaşlanınca, ihtiyacın olunca annem demişti dersin ama o zaman iş işten çoktan geçmiş olur” Cevap veriyorum; “Ben hep geleceğin kötü kurgularını yaparak mı bugünkü yaşamımı kuracağım?” diyorum.
Annem bu son sözüme çok sinirleniyor: “Ne halin varsa gör, başına bir şey gelsin de o zaman ne dediğimi anlarsın” diyor. Annem bana küsüyor, gitmemi engellemek için elinden geleni yapıyor.
Bu kadının annesinin rızasını alamamış olmasına çok içerliyorum. Dışarıda akan manzara bana bakıyor ben manzaraya bakıyorum ve ağlıyorum, içim rahat etmiyor, kanatlarım kırılmış gibi hissediyorum… Uçamayacakmışım gibi geliyor, tam kanatlanmışken ikisi birden kırılıveriyor…
Kaldırımda oturuyorum, kafam ellerimin arasında, ağlıyorum. Burnum çok acıyor, acaba kırılmış olabilir mi diye geçiriyorum içimden? Bir de fena halde kanıyor. Kasıklarıma gelen tekmeler yüzünden iki büklüm olmuşum, boğuşma esnasında öyle sıkı sıkı tutunmuşum ki yere, tırnaklarımın arasına taşlar girmiş. Halim perişan ve annnemin sesi kulaklarımda çınlıyor “Git ne halin varsa görrrrrr!!!!”
Kalkamıyorum yerimden…. Ben neredeyim? Hangi dili konuşmam gerekiyor? Ne oldu bana? Neden burnum kanıyor? Neden kimse bana yardım etmiyor? Oturup kalıyorum kaldırımda. Burası neresi? Sadece bakınıyorum çevreme.


9 Şubat 2011 Çarşamba

Zaman mı az..

Sziget festivalinden bahsedecektim onu unutmadım ama benim tekrar okuma öğrenme aşkım had safhaya ulaştı.Ne yapacağımı şaşırdım.1960'lardan aldım 27 mayıs,12 mart, 12 eylül gidiyim dedim ama önüme çıkan her yeni kişiyi,bilgiyi hatta kelimeyi yeni sekmede araştırıyorum.Bu sadece ufacık bir tarih kısmı.Daha bunun 60larının öncesi var.80 lerin sonrası var Asyası var Ortadoğusu Amerikası  var soğuk savaşı var sıcakları var kısaca kocaman bir tarihi var.Tarih öğrenme isteğim böyle fırtına gibi esiyor .. Şimdilik youtube'da hazırlanmış çok güzel belgesellerle vikipediyle ve d&r ın internet sitesinden sipariş ettiğim ve edeceğim kitaplarla götürmeye çalışıyorum işi;ama keşke gerçek tarihçilerden,şu bizim liselerdekilerden çok uzak tarihi çok iyi bilen sindirmiş tarihçilerden öğrenmek isterdim.'Tarih kursu' falan yazıp aradım Google'da ama netice olumsuz.Evet ,dersini alıcağım ilerde(üniversite) ama keşke daha erken alabilseydim.Böyle işte, okul da açılıyor pazartesi.Geldik mi 5 koca haftanın sonuna.((( hehe tatilim 5  haftaydı))) Şimdi derslere gömülme zamanı, üstelik bendeniz hazırlığı bir kaza eseri atlamış olup bu dönem ilk defa ingilizce olarak matemetik,kimya ,iletişim,psikoloji vs görüceğim ki yandımm..Evet tıpçıyım ama dikkatinizi çekerim koç'tayım.İlk yıl böylee..ortak dersler..Şimdi gel de hem ingilizce anlatılan dersleri anlamak için didin hem tarih çalış,oku hem popüler romanları,kitapları takip et hem de YGA ..Bi de bi de binicilik dersi alıcaktım ben.Ödedim parasını da peşin peşin..ee gittiğim yok ona da gitmek zorundayım.İstiyorum istemesine de oyy..
Veee felsefe merakımı ateşleyecek,halihazırda var olan merak kıvılcımını etkili anlatımlarıyla körükleyecek birilerine,tarihçilere,videolara ya da kitaplara ihtiyacım var.felsefeyi gerçekten oturup birileriyle tartışıp öğrenebilirsin. Yoksa açıp nietche okuyorm ama nereye kadar..Elbette o adamın söylediklerinin de kesin 1 yorumu yok. Ama farklı farklı görüşler duymadan sırf tek düze okuyarak da felsefeden soğunur canım..Var mıı acaba böyle gruplara yönelik felsefe eğitimleri akabinde sohbetleri..)) 
Son olarak canım okulum biz yegane tıPçılarını düşünerek Amerika Hastanesi'nde ameliyatlara ,deneylere, seminerlere katılmamız için elinden geleni yapıyor.Ama ömrümün geri kalanı onlarla geçeceğinden varsın bu yıl ben üstte saydıklarımla ilgileniyim istiyorumm..Bilmiyorum doğru mu yapıyorum...Hoş kalınn.)