O kendi başına daha güçlüydü kendi sağduyusu onu öyle iyi ayakta tutuyordu ki,acıları ne denli şiddetli ve ne denli tazeyse kararlılığı o denli sarsılmaz,neşeli görünümü o denli değişmezdi.
Jane AUSTEN-Akıl ve Tutku

8 Ocak 2011 Cumartesi

Calexico - Inspiración


Hoşmuş:))de mi?
BUdur..
"Fikir özgürlüğünün olmaması,fikirlerini söyleyememek değildir;özgürlüğün olmaması, asıl insanların o fikirleri düşünememesidir." demiş Sartre..Ne kastettiğini düşünüyorum.Yıllardır fikir özgürlüğünü düşüncelerin hiçbir kısıtlamaya uğramadan özgürce ifade edilmesi olarak duyuyoruz,konuşuyoruz...
Bu şu anlama gelebilir kanımca,düşünmeyen ya da düşünemeyen insanlardan oluşan toplumda fikir özgürlüğünden söz edilemez.Fikir özgürlüğü kavram itibariyle düşünen insanlar tarafından oluşturulur,tanımlanır.Düşünen insandır fikir özgürlüğünü talep eden..O yüzdendir ki fikir özgürlüğünün olduğu toplumlar düşünebilen ve düşünen insanlardan oluşmuştur.Düşünen varlık olmadıkça düşünceyi  ifade etme izninin olup olmaması bir geçerlik taşımaz..Önce düşünme gelir,sonra bunu ifade edebilme önem kazanır..Yani,fikir özgürlüğü yoksa,olmamasına göz yumuluyorsa,olmaması devam ediyorsa bu düşünen insan yokluğudur,olmamasıdır.. 
Pekala bu söz metaforik bir anlam taşımasa da sözden farklı anlamlar çkarılıp farklı farklı ' ifade' edilebilir??okuyucu sen de görüşünü paylaşarak yardımcı olur musun??

4 Ocak 2011 Salı

ve..

onu düşünmeyi bırakmalı mıyım dedi


o
 
onu düşünüyor muydu ki
ya düşünüyorsa
o

bırakmaya çalışır mıydı

onu

düşünmeyi...

merhabaa,
yarın finaller var ve ben hala uyuyamadım.yaklaşık 1 buçuk saattir yatağın içinde türlü düşüncelerle boğuşmaktan yoruldum..en sonunda uyuyamayacağıma karar verip bi kayıt atayım dedim.kii amanin saat 3 buçuğu geçiyor..
okuyucumm ben yazmazken neler oldu neler.))
kısmen birçok hayalimin ilk adımları atıldı.
mesela, artık resmen yga!lıyım..kör liderler projesinde yer alıyorum ve bugün alıştırma niyetine ilk defa görmeyen çocuklarla yapılan bir !oku düşün paylaş! atölyesine katıldık..duygusal olarak çok etkileniyorsun.ama onların yüzlerinden bir an olsun ,evet bir an olsun gülümsemeyi eksik etmemesi beni çokk şaşırttı..onlar engelleriyle dalga geçebilen kocaman yüreklere sahipler..yolda yürüyodum hocam bi adama çarptım.kör müsün be dedi ya..... deyip kahkahalara boğuluyorlardı.çoğunun başından da aynı anı geçmiş...oy çok yaramazdılar ama.))  umarım o pırıl pırıl çocuklara yardımım dokunabilir..uamrım onlarla iletişim kurabilirim..
vee başka bir hayalimin daha gerçekleşme yönünde temelleri atıldı okuyucu..oldukça kültürlü,inatçı,azimli,devrimci,baş kaldıran bir grup insanla tanıştım..duymuşsunuzdur.şu 4 aralıkta başbakanın rektörlerle toplantısında polis tarafından dövülen öğrenci grubu var ya ..genç-sen...hadi bakalım bu konu hakkında daha çok şy var yazıcak ama uyumalıyım..))mutlu yaşamlarr..

2 Ocak 2011 Pazar


"Uzun bir süre sesi unutabilirsiniz,ve sonra bir saniyelik tiktak ,işitmediğiniz zamanın eksilen uzun geçidini eksiksiz yaratır zihninizde."
                                                                                 
                                                Ses ve Öfke--William FAULKNER